Dom położony jest w niewielkiej miejscowości pod Szczecinem. Działka, łagodnie „opadająca” w kierunku zachodnim, ma malowniczy widok na pola i lasy pogranicza Polski i Niemiec.
Budynek został zaprojektowany jako dom mieszkalny dla rodziny wielopokoleniowej. Znajdują się w nim dwa niezależne lokale mieszkalne. Większa część domu zaprojektowana została dla młodej, czteroosobowej rodziny. Niewielkie mieszkanie na parterze wygospodarowane zostało z myślą o potrzebach seniorki rodziny.
      Główna bryła ma formę prostego domu z dwuspadowym dachem. Ten dwukondygnacyjny budynek, z poddaszem użytkowym, przenikają dwa parterowe prostopadłościany. W jednym mieści się mieszkanie seniorki, w drugim garaż dwustanowiskowy. Elewacje domu utrzymane są w spokojnej, grafitowo-popielatej kolorystyce z seledynowym akcentem w postaci garażu.
Budynek zaprojektowany został jako energooszczędny. Oprócz zwiększonej izolacyjności przegród zewnętrznych, wyposażono go w gruntową pompę ciepła i system mechanicznej wentylacji powietrza z rekuperacją.   
<
>